Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

ZMAGA V OSTRAVI POTRDILA DOBRO FORMO!

Najboljša slovenska metalka kopja, Martina Ratej je z metom 64,45 m zmagala na mednarodnem mitingu IAAF World Challenge v Ostravi. Prva favoritinja, domačinka Špotakova, ni nastopila.

»Zadovoljna sem z nastopom in odločitvijo, da izpustim miting diamantne lige v New Yorku. Današnji nastop na mitingu IAAF je bil koristnejši. Kljub težkim razmeram, imele smo močan nasprotni veter, so bili vsi moji meti nad 61 metrov,« je po nastopu dejala slovenska rekorderka.

Martina Ratej je na mitingu Golden Spike v Ostravi zmagala pred Srbkinjo Tatjano Jelačo (60,16 m) in Nemko Kathrino Molitor (58,68 m). Do pričakovanega dvoboja z domačinko Barboro Špotakovo ni prišlo, saj je favoritinja zaradi zdravstvenih težav nastop izpustila. Martina je dolžino svojih metov stopnjevala vse do zadnjega, 64,45 m. Zaradi nastopa v Ostravi je Ločanka izpustila tekmo diamantne lige v New Yorku, a kljub temu ostaja vodilna v tem tekmovanju.

»Dobra tekma, Martinini meti postajajo konstantni, želeli smo si nastopa Špotakove, Martina bi bila še bolj motivirana. Sedaj sledijo nastopi v Talinu, Velenju in Lausanni, kjer bomo poskušali tehniko meta izpiliti do konca,« je dodal Martinin trener, Andrej Hajnšek.

Martina Ratej_Ostrava_17_06_2014