ZMAGA MARUŠE ČERNJUL PREKO LUŽE, DRŽAVNO PRVENSTVO SLOVENIJE V DVORANI ZA STAREJŠE MLADINCE IN MLADINKE TER MNOGOBOJ ZA PIONIRJE IN PIONIRKE U12

Pretekli vikend je bilo po atletskih dvoranah v Sloveniji in tudi drugod zelo zanimivo. Maruša Černjul je na mitingu v ameriškem Lincolnu ugnala vso konkurenco s skokom  v višino 1,84 m. Černjulova je strnila tudi nekaj misli in želja pred prihajajočo sezono 2018:

“Začetek ni slab glede na stopnjo treningov, vendar sem vseeno malo razočarana, želela sem malo več. Letošnjo dvoransko sezono jemljem kot pripravljalno na sezono na prostem. Treningi potekajo po načrtih, pri katerih je glavno osredotočenje na tehniko. Tako da dvoransko sezono jemljem kot del priprav in da ne začnem sezone na prostem brez tekmovalnih občutkov. Glede na izhodišča dvoranskih prvenstev, visoke norme zaradi želenega majhnega števila udeležencev na SP marca v Birminghamu, sva se s trenerjem odločila, da se pripraviva na evropsko prvenstvo na prostem v Berlinu, kjer je želja ponoviti oziroma izboljšati deveto mesto s prejšnjega prvenstva pred dvema letom v Amsterdamu,”

Norma za nastop na dvoranskem SP marca v Birminghamu je kar 1,97 m, kar je le tri centimetre pod slovenskim rekordom Britte Bilač iz leta 1994.

 

V soboto je v Ljubljani potekalo prvenstvo Slovenije v dvorani za starejše mladince in mladinke. Med našimi predstavniki sta se na najvišjo stopničko povzpela  Rok Renner in Eva Pepelnak. Roku je uspel skok preko 7 m (7,12m), medtem ko je Eva bila najboljša v troskoku s skokom preko 13 m (13,03 m). Denis Babič je izboljšal svoj osebni rekord pri skoku s palico (4,60 m), kar je bilo dovolj za 3. mesto. V skoku s palico sta nastopila še Niko Car (3,90 m) in Lara Podergajs Siussi (2,70 m), ki sta priskočila na 6. in 5. mesto v svoji konkurenci. V skoku v višino je nastopila mlada Ana Grajžl in zasedla odlično 3. mesto (1,63 m), medtem ko je v skoku v daljino zasedla 6. mesto (5,22 m).  V teku na 60 m je zopet opozoril nase Gašper Plevčak, ki je zasedel končno 18. mesto (7,42 s).

V nedeljo pa so na svoj račun prišli še najmlajši  atleti, saj je v Slovenski Bistrici potekalo prvenstvo Slovenije v posamičnem in ekipnem mnogoboju za pionirje in pionirke U12, ki je privabilo lepo število nastopajočih (60 deklet in 68 fantov). Tekmovalo se je v štirih različnih disciplinah (tek na 60 m, skok v daljino, met težke žoge in tek na 300 m ). Tekmovanja se je udeležilo 9 naših pridnih atletov in atletinj, ki so zasedli odlične rezultate. Med dekleti sta bili uvrščeni najvišje Iva Kenda (8. mesto) in Marija Črepinšek (12. mesto). Med fanti pa sta se najbolje odrezala Anej Rajh (10. mesto) in Urban Velepec (13. mesto). Namen takšnega tekmovanja je navajanje mladih atletov na tekmovalne razmere ter sklepanje novih prijateljstev in širjenje ekipnega duha. Kot ekipa se je AD Kladivar Celje uvrstilo na skupno 5. mesto.

Čestitke vsem atletom in atletinjam za uspešen vikend!MNOGOBOJ 5

MNOGOBOJ 2 MNOGOBOJ 1 MNOGOBOJ 3 MNOGOBOJ 4