ŽENSKA EKIPA AD KLADIVAR SE JE ZAVIHTELA NA 8. MESTO V EVROPI!!

Ta vikend so bile oči atletske javnosti usmerjene v angleško mesto Birmingham, kjer se je deset klubov borilo za naslov najboljšega v Evropi. Naša dekleta so tekmovala po svojih najboljših močeh in se srčno borila ter na koncu zasedla 8. mesto, le za las za najboljšimi šestimi stare celine.

Rutinirano so se kljub zahtevnim vremenskim razmeram na najvišja mesta povzpele naše olimpijke: po zlatu sta posegli Martina Ratej v metu kopja in Maruša Černjul v skoku v višino, medtem ko ga je Tina Šutej po razburljivem zaključku tekmovanja zgrešila le za las in osvojila srebro.
Izkušenim tekmovalkam je pridno sledil najudarnejši val mladih celjskih atletinj, o katerem bomo v prihodnje zagotovo še veliko slišali. Točke je pridno nabirala Eva Pepelnak s tretjim mestom v troskoku in četrtim mestom v skoku v daljino, pri čemer je po treh manj uspešnih poskusih zmogla psihično trdnost in najboljše pokazala v zadnjem poskusu, navijačem in trenerju pa s tem povzročila nekaj dodatnih sivih las. Do šestega mesta sta se z odličnima tekoma povzpeli Tija Ocvirk na 400 metrov (s tem se je prebila na drugo mesto večne lestvice AD Kladivar) ter Karin Gošek na 3000 m.
Sedmi sta bili obe štafeti v postavi Veronika Heric, Tinkara Jakopič, Eva Lajhar in Tami Ščančar na razdalji 4x100m ter Lana Skok, Ina Rojnik, Tara Patricija Bosil in Tija Ocvirk na 4×400 m. Osmo mesto sta dosegli Tara Patricija Bosil je v teku na 400 m z ovirami in Zala Ahtik s pogumnim debitantskim tekom na 3000 m z zaprekami. Po svojih najboljših močeh so tekmovale in z devetimi ter desetimi mesti svoj delež točk prispevale Lina Čater z nemalo smole ob ponesrečenem prestopu v metu kladiva, Nina Ramšak v metu diska in Martina Ratej v suvanju krogle ter tekačice na 100 m in 200 m Tami Ščančar, 800 m Nina Pintarič, 1500 m Barbara Kok, 5000 m Urška Pušnik in 100 m z ovirami Tara Patricija Bosil.
Vsem dekletom, njihovim trenerjem Lovru Umeku, Hrvoju Fižuletu, Milanu Krajncu, Petru Svetu, Romeu in Anici Živko, Radislavu Jokanoviću, Borisu Podpečanu, Mateju Juhartu in Kristjanu Korošcu ter zdravniku Petru Navodniku, nepogrešljivi fizioterapevtki Urški Urankar, uspešni debitantki v vlogi vodje ekipe Anji Valant Velepec, predsedniku društva Stanetu Rozmanu in članu upravnega odbora Igorju Topoletu, ki se je odlično znašel v vlogi fotoreporterja in prispeval številne lepe fotografije, za vse doseženo iskreno čestitamo in želimo, da tudi v prihajajočih tekmovanjih pokažejo borbenost, ekipni duh in solidarnost, ki jih je krasila v Birminghamu.