Uspešna poletna atletov in atletinj AD Kladivar

Za našimi atleti in atletinjami je do sedaj zelo uspešna sezona, ki še traja. Dosežkov omembe vrednih je bilo kopico, bomo našteli res tiste najbolj vrhunske.

Tina Šutej je trend uspešnega skakanja s palico iz zimske sezone nadaljevala tudi poleti: na Svetovnem prvenstvu v Oregonu je zasedla 4. mesto, na Evropskem prvenstvu v Munchnu pa je osvojila bron s herojskim skakanjem s porezano roko. Tina je tudi trenutno 3. v skupnem seštevku v Diamantni ligi.

Vrhunske predstave je letos pokazal tudi še ne 19-letni Matic Ian Guček, ki je Kolumbiji na Svetovnem prvenstvu za starejše mladince z državnim članskim rekordom (48,91) v teku na 400m ovire osvojil 2. mesto. Matic je izboljšal državni rekord, ki je stal kar neverjetnih 42 let in ga je imel v lasti tudi naš član, Rok Kopitar. Matic je nastopil tudi na Evropskem prvenstvu v Munchnu, kjer je tekmovanje zaključil v polfinalu in osvojil končno 18. mesto.

Matic Ian Guček z rekordnim tekom do naslova svetovnega podprvaka (video) -  Celje.info

V Munchnu je nastopila tudi metalka kopja Martina Ratej, ki je dosegla odlično 5. mesto z najboljšim metom sezone.

Martina Ratej umaknila pritožbo in sprejela kazen za dopinški prekršek -  siol.net

Prvič se je članskega evropskega prvenstva udeležil Jan Vukovič, in sicer je v teku na 800m osvojil 31. mesto. Jan je letos krepko izboljšal svoj osebni rekord, ki je sedaj drugi najhitrejši Slovenec v tej disciplini. Jan je bil letos tudi prvič članski balkanski prvak na 800m.

Atleta Jan Vukovič in Robert Renner balkanska prvaka - Novice.si

Rekorde letos ruši tudi naš perspektivni tekač na dolge proge, Vid Botolin, najbolj pa odmeva njegov dosežek v teku na 5000m. Na atletskem mitingu v belgijskem kraju Oordegem na 5000 m s časom 13:41,61 dosegel svoj peti mlajši članski slovenski rekord letos in je za državnim članskim rekordom le še slabih 9 sekund (rekord našega člana in sedaj trenerja Petra Sveta znaša 13:32,8).

Slovenski atlet Vid Botolin rekordno v Belgiji - siol.net

Reprezentančne nastope so si letos priborili tudi Hana Urankar (Balkansko prvenstvo za člane in članice, met diska: 7. mesto).

Lea Haler je nastopila na svetovnem prvenstvu za starejše mladince ( 1500m: 11. mesto v svoji kvalifikacijski skupini).

Sevničanka Lea Haler nastopila na EP v krosu

Tia Tanja Živko pa je imela zelo polno sezono in zelo uspešno (Evropsko prvenstvo za mlajše mladince in mladinke, 1500m: 6. mesto; balkansko prvenstvo za mlajše mladinke in mladince, 1. mesto v teku na 1500m, EYOF – Olimpijski festival evropske mladine, 1500m: 5. mesto)