Poletni športni tabor

Ta teden smo imeli na stadionu Kladivar atletski tabor. Udeležilo se ga je 29 otrok starosti 5 do 12 let. Otroci so spoznali veliko atletskih disciplin in elementov ter se na koncu pomerili v ekipnem tekmovanju Atletika brez meja.

Učili so se metanja vortexa, krogov, poskusili vreči kopje, disk , kladivo in kroglo. Skakali so v daljino, višino ter s palico. Pomerili so se v šprintu, učili pravilno teči ter štartati iz štartnih blokov. Predajali so si štafetno palico na 6x 50 m v mešanih ekipah, Martina Ratej pa je z njimi metala vortex.

V četrtek smo si pod vodstvom Staneta Rozmana, že 31 let aktualnega rekorderja na 10 km in predsednika našega društva, ogledali mesto pod mestom ter zbirko rimskih izkopanin v Knežjem dvoru.

Danes so se pomerili v ekipnem tekmovanju – Atletiki brez meja. Tekli so na 150 m, metali vortex in kroge, skakali s palico v mivko, premagovali poligon ter predajali štafetno palico na 5x 50 m. Osvojili so medalje in prejeli priznanja. Kar je pa najpomembnejše: bilo je obilo smeha in zabave, igre ter spoznavanja, da je atletika zabavna in zanimiva, ter nedvomno za vedno Kraljica športa.

FOTOGALERIJA

REZULTATI

DSCN9186