Odlični rezultati v Varaždinu, Tina 4.70 m

Slovenska atletska reprezentanca je na ekipnem evropskem prvenstvu v Varaždinu osvojila drugo mesto. Člani reprezentanci so bili tudi dva atleta in štiri atletinje Kladivarja, ki so odlično nastopili, na podelitvenem odru so stali kar šestkrat.

Prvi dan je v skoku ob palici blestela Tina Šutej, ki je s preskočenimi 4.70 m izpolnila normo za Olimpijske igre, ki bodo prihodnje leto v Tokiu, izboljšala svoj državni rekord na prostem in ugnala vso konkurenco za kar 65 cm preskočene višine.

Super tekma, bilo je zelo vroče, a sem bila na to pripravljena. Bil je veter v prsi in bok, pa kljub temu sem skočila zelo visoko. To pomeni, da lahko grem v dobrih pogojih še višje. Malo me je ‘skurilo’, a sem vesela, imam že mednarodno normo za OI in bom naslednje leto sproščeno delala na bazičnih pripravah. Čakala sem zelo dolgo na nastop, dve uri, ker je bila velika razlika med mano in ostalimi, a sem imela tri podobne tekme v Sloveniji. Veliko sem pila, da ne bi prišlo do krčev, in se ‘odklopila’. Nato sem najprej prinesla 12 točk slovenski ekipi, potem pa sem šla še po svoje cilje in jih uresničila,” je za AZS povedala Šutejeva.

Luka Janežič je 400 m pretekel v 46,13 sek in seveda zmagal. Jan Kokalj je nastopil na 5000 m in pretekel razdaljo v 14:46,53 in osvojil šesto mesto.

Drugi dan so nastopili najprej Maruša Černjul, ki je osvojila tretje mesto v skoku v višino, s preskočenimi 190 cm, nato je Luka Janežič na 200 m tekel svoj letos najboljši čas 21,28, Martina Ratej je bila drugo uvrščena v meto kopja, ki je najdlje poletelo 56,87 metra daleč ter Jan Kokalj, ki je na 3000 m osvojil deveto mesto s časom 8:23,32. Moška štafeta 4x 400 m, katere član je bil Luka Janežič, je prepričljivo zmagala z rezultatom 3:06,80.