ODLIČNI NASTOPI ATLETOV

8.2.2018

Na atletskem mitingu v Madridu je Luka Janežič v teku na 400 m s časom 46,08 zasedel odlično 2. mesto in tako še enkrat več dokazal, da trenutno sodi v sam vrh svetovne atletike. Za njim se je znašel tudi svetovni prvak Pavel Maslak iz Češke (46,14 s).
V soboto je stadion Kladivar gostil prvenstvo Slovenije v dvorani za mlajše mladince in mladinke. Od domačih predstavnikov se je najbolje izkazal Domen Orož, ki je postal državni prvak v teku na 60 m z ovirami s časom 8,31 s. Med mladinkami se je najbolje ponovno odrezala Ana Grajžl, ki je v skoku v višino dosegla 3. mesto (1,62 m). Bilo je še kar nekaj mladih atletov in atletinj AD Kladivar, ki so dosegli dobre rezultate, vendar niso posegli po medaljah. 


V nedeljo je v Beogradu potekal 51. mednarodni Beli kros (White Cross), ki so se ga udeležili trije predstavniki našega društva skupaj s trenerjem Romeom Živkom. Jan Kokalj je bil absolutni zmagovalec, Karin Gošek je postala zmagovalka med mladinkami in Vid Botolin je zasedel 2.mesto med mladinci.

Čestitke vsem tekmovalcem še za en uspešen vikend.

15.2.2018

Janežič ponovno zmagoslavno. Luka Janežič je v teku na 400 m zmagal v izjemni konkurenci na tekmi IAAF World Indoor Tour v poljskem Torunu. S časom 46,03 sekunde je za stotinko zaostal za svojim državnim rekordom in že drugič zaporedoma v zadnjih 10 dneh premagal tudi svetovnega prvaka Pavla Maslaka iz Češke (46,17).

Čestitke Luka in ekipa!

51. beli kros - Beograd Beli kros - BeogradDOmen Orož - ml.mladinsko DP- Celje 2018