Martina deseta na SP, Luka se ni uvrstil v polfinale

Martina Ratej je z rezultatom 58,98 osvojila končno 10. mesto na SP v Dohi. Najboljši je bil njen prvi met v seriji, naslednja dva je imela težave z zaletom in je kople poletelo meter manj. Za med najboljših osem, ki imajo na voljo še tri mete, se tako ni uvrstila.

“Maksimalno sem se potrudila. V prvi seriji sem dosegla najboljši izid. Nato sem hotela še več tvegati, a se ni izšlo. V drugi seriji nisem prišla na korak in sem ponovila zalet. Iz meta v met sem šla hitreje v zaletu, 64 ali 65 sem hotela vreči, a tehnično tega nisem bila sposobna izvesti,” je dodala Ratejeva, ki je letos najboljši izid 63,79 dosegla na državnem prvenstvu julija v Celju.

Luka Janežič je v kvalifikacijah tekel 46,84 in se uvrstil na 33. mesto. Zadnji mesec je bil zanj precej turbolenten glede njegove udeležbe na SP, saj smo, glede na lestvico najboljših rezultatov, pričakovali njegovo uvrstitev nanj, nato pa bil zavrnjen, teden dni pred pričetkom tekmovanja pa, po tem, ko je že šel na dopust, v zadnjem trenutku pozvan na prvenstvo.