Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Konjiški maraton

Celjani navdušili na Konjiškem maratonu!

Zadnja nedelja v septembru je bila že 5. leto zapored rezervirana za maraton v Slovenskih konjicah. Maraton pravzaprav le po svojem imenu, saj se tekači na tej prireditvi med seboj lahko pomerijo na 5, 10 ali 21 km. Razgiban teren, ki vodi mimo vinorodnih gričev proti Zrečam in nazaj v Slovenske konjice, ter pester spremljevalni program, sta letos privabila okoli 1300 tekačev, kar je nov rekord po številu udeležencev. Med njimi so bili tudi številni člani Atletskega društva Kladivar, ki so ponovno navdušili. Celjani smo dobili tri nove naslove državnih prvakov!

Naš izjemno perspektivni mladi dolgoprogaš Jan Kokalj, ki od avgusta dalje trenira pod taktirko Romea Živka, je zmagal v teku na 10 km, ki je hkrati štel tudi za državno prvenstvo. Jan je s časom 31:48 za skoraj pol minute prehitel drugouvrščenega tekmovalca.

Najhitrejši v Sloveniji v kategoriji mlajših mladincev pa je bil tokrat Alen Lamper, varovanec Petra Sveta, ki je dosegel končni čas 36:09. 6. mesto v isti kategoriji je dosegel njegov trening kolega Žiga Sedej.

V kategoriji starejših mladink je s časom 41:36 s konkurenco pometla Vita Štefane.

V najdaljši in najkrajši preizkušnji dneva Celjani svojih predstavnikov nismo imeli. Razlog gre verjetno iskati v tem, da se nekateri najboljši pripravljajo za prihajajoči Ljubljanski maraton, številni naši mladi nadobudni atleti pa so si po naporni sezoni na atletskih stezah vzeli nekaj tednov premora.

»Maraton z dušo« je že od njegovega začetka slogan tekaške prireditve, ki je danes ponovno navdušila in upravičila vsa pričakovanja. Do tekaškega praznika v Ljubljani nas vse tekače čaka še 5 tednov težkega treninga, že čez 14 dni pa bo naslednja priložnost, da še zadnjič preizkusimo našo pripravljenost in nabrusimo pete. Čaka nas namreč 5. tek Celjskih knezov, ki ga bo organiziralo Atletsko društvo Kladivar.

Se vidimo na točni desetki!