CELJSKI ATLETI PRED SVETOVNIM PRVENSTVOM ZA MLAJŠE MLADINCE

Letos bo drugič v zgodovini na afriških tleh (Maroko, 2005) potekalo svetovno prvenstvo za mlajše mladince in mladinke, in sicer v Keniji v glavnem mestu Nairobi. Mesto se nahaja v tropskem podnebnem območju, vendar ima zaradi svoje nadmorske višine za Evropejce kljub temu zelo prijetno klimo. Za zanimivost je prav mesec julij najhladnejši in upamo, da bo ta klima dobro vplivala tudi na naše atlete. Iz našega Atletskega društva Kladivar so bili v reprezentanco vpoklicani štirje atleti in atletinje, na kar smo zelo ponosni in jim želimo čim boljšo uvrstitev na prihajajočem SP.

V nadaljevanju članka vam ponujamo imena atletov in atletinj ter nekaj njihovih misli, pričakovanj in ambicij, ki so jih strnili slab teden pred začetkom SP.

Jan Vukovič – tek na 800 m (osebni rekord 1.52.16)

“Najprej bi rad povedal, da sem zelvukovičo zadovoljen z uvrstitvijo na SP v Kenijo in se zelo veselim tekmovanja ter druženja z vrstniki s celega sveta. Zavedam se, da bo konkurenca zelo močna in številčna. V moji disciplini, teku na 800 m, so načeloma trije krogi tekmovanja. Najprej so kvalifikacije. Tu je moj cilj uvrstitev v polfinale. Če pa pridem v polfinale, bom seveda razmišljal naprej o finalu. Potrudil se bom in dal vse od sebe, pa bomo videli, za kaj bo to zadoščalo. Verjamem, da sem v dobri formi in grem lahko mirno v Kenijo.”

Eva Pepelnak – troskok (osebni rekord 13.06 m)

“Zelo vesela sem uvrstitve v reprezentanco za mlajše mladinsko svetovno prvenstvo, še posebej, ker prvenstvo poteka na afriški celini, kjer še nisem bila. Na tem tekmovanju si želim, da bi naredila dobre skoke kakršne sem sposobna. Prvi cilj mi je izboljšava osebnega rekorda, “tiha” želje pa je seveda tudi uvrstitev v finale prvenstva.”

pepelnak

 

lina

 

 

 

 

 

 

Lina Čater – met kladiva (PB 62.57 m)

“V Kenijo grem popolnoma sproščeno, saj si tam želim samo dobrega nastopa in da bi vrgla osebni rekord. Če mi to uspe, bo dober rezultat prišel sam od sebe. Osebni rekord sem vrgla pretekli vikend v Slovenj Gradcu.”

Karin Gošek – 2000 m zapreke (PB 6.47,41)

karinZa svetovno prvenstvo sem dosegla normo v dveh disciplinah: na 1500m s časom 4:32;23 v Miskolcu na Madžarskem. Na 2000m z zaprekami sem dvakrat izboljšala državni rekord. V Slovenj Gradcu sem na državnem prvenstvu dosegla čas 6:47;41. Odločila sem se, da bom tekmovala v disciplini 2000m z zaprekami. Na svetovnem prvenstvu pa si želim ta rezultat ponoviti. Če mi to uspe, verjamem, da bo tudi uvrstitev dobra.