Celjski atleti in atletinje zopet rušili rekorde

Birmingham, 25.2.2023

Za nami je tekmovalno poln vikend in naši atletinje in atleti so zopet odlično tekmovali.

Na finalu IAAF Gold Tour Indoor mitingov v Birminghamu, sta nastopili dve naši atletinji: Tina Šutej in Klara Lukan, ki se je vrnila po lanskoletni poškodbi.

Tina je v skoku s palico osvojila 2. mesto s preskočenimi 471cm in zaostala le za Kanadčanko Alysho Newman. Tina je letos med Evropejkami še nepremagana in se samozavestno pripravlja na Evropsko prvenstvo v dvorani, ki bo prihajajoči vikend.

Tina Šutej

Klara Lukan pa je na drugi tekmi po poškodbi navdušila in v teku na 3000m v Birminghamu izboljšala članski dvoranski rekord, ki je veljal od leta 2002 in je bil do sedaj v lasti Helene Javornik. Klara je osvojila 8. mesto, državni rekord pa sedaj znaša 8:44,80.

Klara Lukan

Zagreb, 25.2.2023

Državni rekord za člane je dosegel ta vikend tudi Vid Botolin, in sicer v teku na 1000m, kjer je suvereno zmagal pred klubskim kolegom Bašem. Vid je na mitingu v Zagrebu 5 dvoranskih krogov pretekel v času 2:24,67 in tako popravil rekordno znamko za dobri dve sekundi. Sebastjan Baš je tudi izboljšal svoj osebni rekord.

Vid Botolin in Tia Tanja Živko

To pa ni bil edini državni rekord na mitingu, saj je v teku na 800 m zmagovalka Tia Tanja Živko (Kladivar) s časom 2:09,82 postavila državni rekord za mlajše mladinke.

Čestitke vsem in uspešno nadaljevanje sezone vam želimo.