Uspešna sezona za AD Kladivar kronana s priznanji AZS

8. novembra je v Ljubljana potekala prireditev Naj atlet leta 2022.

Po pričakovanju je bila za naj atletinjo (kategorija članice) prepričljivo izglasovana Tina Šutej, ki je letos osvojila dva brona na največjih tekmovanjih v skoku s palico. Tina je bila bronasta v Beogradu – na svetovnem dvoranskem prvenstvu ter v Munchnu na evropskem prvenstvu na prostem. V skupnem seštevku najelitnejše serije tekmovanj – Diamanatne lige, je osvojila skupno tretje mesto ter na enem od mitingov tudi zmagala.

Tinin trener, Milan Krajnc je bil tudi pričakovano izglasovan za trenerja leta.

Med člani je prepričljivo 2. mesto osvojil Matic Ian Guček, ki je imel letos izjemno sezono. Matic je svetovni podprvak iz Calija, kjer je na svetovnem prvenstvu za starejše mladince odtekel članski državni rekord na 400m ovire (48.91), ki je veljal 42 let in ga je dosegel tudi varovanec Matičevega trenerja – Mira Kocuvana starejšega.

Med mlajšimi člani je bil prepričljivo prvi Vid Botolin (1500m, 3000, 5000m), ki je letos imel izjemno sezono, v kateri je večkrat popravljal državne rekorde v različnih kategorijah. Drugi med mlajšimi člani je bil Jan Vukovič (800m, 400m), ki je letos krepko izboljšal osebni rekord in tudi nastopil prvič na članskem evropskem prvenstvu v Munchnu. Jan Vukovič je tudi članski balkanski prvak.

Pri mlajših članicah je imel Kladivar kar 3 atletinje, ki so zasedle: Klara Lukan – 2. mesto, Eva Pepelnak – 3. mesto ter Hana Urankar – 4. mesto.

Tia Tanja Živko je v kategorji mlajše mladinke bila izglasovana kot 2. najboljša atletinja v državi.

Lea Haler (starejše mladinke) in Martina Ratej (članice) pa sta bili na 5. mestu.

Čestitke vsem atletinjam in atletom ter njihovim trenerjem (Milan Krajnc, Miro Kocuvan, Romeo Živko, Andrej Hajnšek, K) ki so nas letos tolikokrat razveselili in navdušili.

Rezultati: https://slovenska-atletika.si/naj-atlet-2022/