Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Uspešen prvi dan na EP!

Za našimi atleti je uspešen prvi dan evropskega atletskega prvenstva v Amsterdamu. Finalne nastope sta si zagotovila skakalka v višino Maruša Černjul in skakalec ob palici Robert Renner!

Maruša je bila na 175 centimetrih uspešna v drugo, v prvem poskusu pa preskočila tako 180 kot 185 centimetrov. Na višini 189 centimetrov je bila uspešna v drugem poskusu, to pa je že zadoščalo za 12. mesto v kvalifikacijah in uvrstitev v finale, ki bo na sporedu v četrtek ob 17.30.

Med šestnajsterico, ki se bo v finalu skoka ob palici pomerila v petek, je tudi slovenski rekorder Robert Renner, ki je v drugem poskusu preskočil 550 centimetrov.

V četrti skupini kvalifikacijskega teka na 100 metrov z ovirami je tekla Marina Tomič, osvojila je tretje mesto in se z rezultatom 13,18 po času uvrstila v polfinale. Marino polfinale čaka v četrtek, tekla pa bo v tretji polfinalni skupini.

Danes Luko Janežiča, ki v kvalifikacijah ni tekel, čaka polfinalni nastop na 400 m. V finalu skoka v višino bo ob 17.30 nastopila Maruša Černjul, ob 17.10 v polfinalu na 100 m ovire pa Marina Tomič. Martina Ratej bo ob 12:00 začela s kvalifikacijami v metu kopja.

Držimo pesti!