USPEŠEN PRESTOPNI ROK AD KLADIVAR

V prestopnem roku je AD Kladivar uspelo zvabiti v rumeno – modro barvo, kar nekaj znanih obrazov iz slovenske atletike. Naše društvo je bogatejše za državno rekorderko v skoku s palico Tino Šutej. Njen dosedanji rekord znaša 4,71 m. Tina je tako v knežje mesto prinesla novo energijo in tako skupaj z AD Kladivar strmi k novim, še višjim ciljem. Tina trenira pod vodstvom našega trenerja Milana Kranjca.
Prav tako se v naše mesto seli sprinterka Tami Ščančar, ki je bila izbrana za naj ml. mladinko v letu 2017. V Keniji na SP mladincev je z rezultatom 11,91 v teku na 100 m zasedla odlično 5. mesto na svetu. Z njenim prihodom smo pridobili svežino in ji želimo, da se v prihodnje s svojo hitrostjo izogiba poškodbam, ter ji uspe doseči začrtane cilje (OI, Tokio, 2020). Trenira pod vodstvom trenerja Radislava Jokanovića.
V naše društvo se pod taktirko istega trenerja pridružujejo še Veronika Heric, Niko Car in Marko Čeh. Veronika, ki se z atletiko ukvarja slabih 5 let dosega že izjemno dobre rezultate v sprintih. Septembra 2015 je z dekleti iz slovenske reprezentance v štafeti 4×100 m s časom 48,23 postavila nov državni rekord za pionirke U16 in že takrat resno opozorila nase. Niko se je s palico srečal leta 2015 in že takoj ugotovil, da je našel svojo disciplino. Njegov najboljši rezultat znaša 4,20 m in je tudi član reprezentance Slovenije v kategorijah U16 in U18. Marko je najmlajši od vseh novih okrepitev in je prav tako član reprezentance Slovenije U16 in U18. Z atletiko se ukvarja slabo leto, vendar v skoku v višino je že nanizal nekaj izjemnih rezultatov. Njegov rekord znaša 1,84 m.
Vsem novo pridobljenim atletom želimo, da čim hitreje vzljubijo rumeno – modro barvo, ter tako kot tri celjske zvezde, upamo, da bodo postali naše nove zvezde.TINA SUTEJ 2