Tina Šutej zmagala že četrtič letos!

Tina Šutej, atletinja celjskega Kladivarja, je na mitingu v Parizu v skoku s palico zmagala, preskočila je 4,78 m, kar je pet centimetrov manj od njenega državnega rekorda in izida sezone na svetu z začetka tega meseca.

Za najboljšo slovensko atletinjo lanskega leta je bila v skoku s palico druga Kanadčanka Alysha Newman s 4,71 m, tretja je bila evropska prvakinja Finka Wilma Murto s 4,64 m.

Tina Šutej je izpustila začetni višini na 4,20 in 4,35 metra. Na 4,45 m je bila uspešna prvič tako kot nato na 4,65 m, vmes pa je na 4,55 letvico preskočila v drugem poskusu. Bila je na drugem mestu, pred njo je bila le Newmanova, ki ni imela nobene poprave in je tudi 4,71 m zmogla prvič.

Na tej višini je bila Šutej uspešna šele tretjič, a je ostala druga, ker je Murtojeva letvico na 4,71 dvakrat podrla in tretji skok pustila za poskus na 4,78 m. Tudi tu ni bila uspešna in je končala nastop na tretjem mestu.

Slovenska rekorderka je nato že v prvem skoku zmogla 4,78 m, to višino pa je Newmanova izpustila. Obe atletinji, ki sta ostali v konkurenci, sta nadaljevali in tudi končali s po tremi neuspešnimi skoki na 4,83 m.

Čestitke Tina in Milan, samo tako naprej!

Vir: STA