Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Tina Šutej peta na OI, Luka Janežič 15.

Tina Šutej je včeraj v finalu skoka ob palici s preskočenimi 4.50 m osvojila odlično peto mesto. Na naslednji višino (4.70 m) so bile uspešne le štiri od petnajstih nastopajočih atletinj. Tina je višino 4.50 m preskočila v prvem poskusu in se tako uvrstila na končno peto mesto.

Občutki so mešani. Uvrstitev je lepa, a ni kolajna, ki sem si jo želela, pa tudi rezultat ni nič posebnega. Na 4,70 sem bila dvakrat blizu, vem, da sem sposobna te višine, toda žal mi je ni uspelo preskočiti,” je po tekmi dejala Tina. (STA)

Luka Janežič je polfinalu teka na 400 m zasedel 15. mesto in tekel svoj najboljši izid sezone 45,36 sek.

Večerni tek me je povsem zadovoljil. Vesel sem, da sem bil še hitrejši kot dopoldne. Glede na sezono bi marsikdo rekel, da tega ne bom zmožen, a sem dokazal, da še vedno sodim med najboljše na svetu. Pričakovanja sem definitivno izpolnil, nazadnje sem bil tako hiter leta 2018. Veseli me, da sem na najpomembnejšem tekmovanju dosegel dva osebna izida sezone, kar je tisto, kar nekaj šteje,” je bil zadovoljen Luka. (STA)

Klara Lukan je v kvalifikacijah teka na 5000 m odstopila. Danes očitno ni bil moj dan. Mi je zelo žal zapravljene tako velike priložnosti, ampak v določenem trenutku so noge postale tako zelo težke, da nato nisem bila psihično več zmožna vztrajati v bolečini še 1300 m. Pogoji so bili specifični, zelo visoka vlažnost zraka je pripomogla k večji utrujenosti. Verjamem, da je ta neuspeh dobra šola in bom na naslednjih OI močnejša. Naporna in dolga sezona tekem je za mano in sem fizično ter mentalno zelo utrujena ,” je za STA sporočila Klara.