Ta vikend v Celju Prvenstvo Slovenije za člane in članice

V soboto, 25. julija in nedeljo, 26. julija popoldne bo Celje gostilo najpomembnejše tekmovanje v atletiki – Prvenstvo Slovenije za člane in članice.

Pomerili se bodo naši najboljši atleti in atletinje, med njimi Tina Šutej v skoku ob palici, ki ima z v začetku meseca preskočenimi 4.75 metri najboljši rezultat na svetu. Luka Janežič, naš državni rekorder na 400 m bo tekel na 400 m. Na 3000 m se bosta pomerili Maruša Mišmaš Zrimšek, ki je pred tednom dni tekla državni rekord in drugi najboljši rezultat vseh časov na svetu na 2000 m zapreke ter Klara Lukan, ki je letos že izboljšala državni rekord U23 na 3000 m. Kristjan Čeh, državni rekorder v metu diska, bo disk metal v nedeljo.

V skoku v višino bo nastopil Sandro Jeršin Tomassini, ki je pred nekaj dnevi popravil svoj osebni in hkrati mladinski državni rekord na kar 222 cm. Na 400 m z ovirami se bosta pomerili Agata Zupin in Aneja Simončič, Maja Mihalinec bo tekla na 100 in 200 m, Anita Horvat pa na 400 m, nastopili bodo še mnogi naši odlični atleti in atletinje.

Prvenstvo lahko spremljate v živo na povezavi:

Tekmovanja in rezultati

Več o prihajajočem spektaklu pa na:

Dvodnevni atletski spektakel v Celju: kdo bodo novi državni prvaki?